Taco’s met zelfgemaakte salsa
Ik houd van de Mexicaanse keuken! Je kunt me dan ook echt wakker maken voor wraps, goed gemarineerde kip of taco’s! Eerder kruidde ik de vulling met een zakje kruiden voor wraps/taco’s, maar vanaf nu niet meer! Ik mengde een aantal kruiden door elkaar voor een eigen Mexicaanse kruidenmix en om het helemaal af te maken, maakte ik er een salsa bij. Dus heb je nog zakjes kruiden in de kast liggen? Geef die maar weg en ga zelf aan de slag!
Wat heb je nodig voor 10-12 taco’s?
Voor de taco’s:
- 400 gram (vega) gehakt
- 400 gram Mexicaanse roerbakgroente
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels komijnpoeder
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1/2 tot 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel oregano
- Peper & zout
- 12 tacoschelpen
Voor de salsa:
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 peper
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 scheutje citroensap
- (eventueel: verse koriander)
Wat moet je doen?
- Snijd de peper open, verwijder de zaadjes en snij samen met de ui fijn. Snipper één teen knoflook.
- Doe de tomatenblokjes samen met de peper, ui, één teen knoflook, een kneepje citroensap en eventueel wat verse, gehakte koriander. Meng door elkaar en zet in de koelkast.
- Bereid de taco’s volgens de verpakking en snipper de overgebleven teen knoflook.
- Rul de gehakt in een pan en voeg de knoflook toe.
- Voeg de kruiden toe (chili naar wens) op het moment dat de gehakt rul is en bak deze nog zo’n minuutje mee.
- Voeg de roerbakgroente en 3 eetlepels van de salsa toe. Bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg eventueel nog een snuf peper en zout toe.
- Haal de tacoschelpen uit de oven en vul ze met het mengel. Serveer met salsa en wat verse koriander.
Om je vingers bij af te likken! Gelukkig mag dat ook, want door taco’s en wraps zit je helemaal onder (ik tenminste…)
Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂